Trainingen, lezingen, (boek)presentaties, interviews etc.
Deze zijn o.a. te geven op het gebied van:
- Digital Wellness
- Schermtijd
- Aandachtsmanagement
- Online vergaderen
- Videobellen Etiquette
- Smartphone Etiquette
- Digital Burnout – Digital Detox
- Nomofobie – verslaving aan de smartphone
- Ergonomie
- Productiviteit
- Tevens maatwerk mogelijk
De trainingen, lezingen en presentaties zijn op verschillende manieren te volgen:
- Fysiek
- Online – virtueel
Marlous is het levende voorbeeld van de digitale generatie: altijd verbonden, voortdurend online, en niet zelden een slachtoffer van haar eigen technologische behoeften. Echter, achter deze digitale façade is een gepassioneerde pionier die verder kijkt dan het scherm. Als bruggenbouwer tussen technologie en welzijn en gewapend met een diepgaande kennis als fysiotherapiewetenschapper, is Marlous op een missie: de harmonieuze co-existentie van mens en technologie bevorderen.
Met haar boeken over Digital Wellness is ze een sprankelende, toonaangevende stem geworden in de wereld van digitaal welzijn. Marlous heeft de gave om met een aanstekelijk enthousiasme complexe onderwerpen te ontrafelen en toegankelijk te maken voor iedereen. Ze spreekt niet alleen over smartphone etiquette of schermtijdbeheer, maar ook over ergonomie, aandachtsmanagement en manieren om productiviteit te verbeteren. Met deze kennis leeft ze het voorbeeld en inspireert anderen om hetzelfde te doen.
Wat maakt Marlous uniek als spreker en trainer? Ze is niet zomaar een expert die vanaf de zijlijn toekijkt, maar iemand die de digitale uitdagingen persoonlijk heeft ervaren, aangepakt en overwonnen. Haar combinatie van wetenschappelijke kennis, persoonlijke inzichten en een ongeëvenaard enthousiasme maakt haar sessies zowel verhelderend als motiverend. Met Marlous haal je niet alleen een expert in huis, maar ook een dynamische spreker die je publiek zal inspireren en activeren.
TESTIMONIALS
Marlous heeft ons geweldig geholpen, heel creatief en professioneel!
Remko Polack – 4COM
Dacht dat ik de meeste dingen wel in de gaten had. Not.
Stephan Okhuijsen – Itude
Nomofobie: Super lezing, bevlogen spreekster 🙂
Angela Stolwijk-Kramer – Mensa NL
Interactieve training: Online vergaderen & Videobellen etiquette
Sommigen van ons hebben al honderden online vergaderingen achter de rug, voor anderen voelt het nog steeds onwennig aan. Maar we zijn allemaal ongetwijfeld situaties tegengekomen waarover we twijfelden. Wat mag er wel en wat hoort er niet.
Doelstellingen:
- Deelnemer maakt kennis met de basis-etiquette van videobellen
- De deelnemer weet na afloop een aantal manieren om het videobellen leuker te maken en de aandacht van anderen erbij te houden.
- De deelnemer kan na afloop naar eigen inzicht zijn of haar eigen online presentatiemogelijkheden optimaliseren
Deze training wordt online gegeven, via bijvoorbeeld Zoom.- Aantal deelnemers: 2-8
- Tijdsduur: 2 uur
Lezing / presentatie
Nomofobie & Smartphone etiquette
Nomofobie (No Mobilephone Phobia) wordt beschreven als een overmatige angst voor het niet continu bereikbaar zijn via een mobiele telefoon.
Dit kan veroorzaakt worden door het buiten bereik zijn, het vergeten van het toestel of een slecht functionerend toestel.
Een nomofoob is iemand die aan nomofobie lijdt.
Wil je weten of je nomofoob bent?
Of weet je het inmiddels al zeker… en is het eerste en laatste wat je op een dag doet je smartphone checken, heb je inmiddels een oplader standaard in de buurt en is de laatste keer dat je een dag zonder je smartphone geweest bent inmiddels maanden geleden.
Het aantal mensen met een meer of mindere smartphoneverslaving loopt gestaag op richting de 80%…
Wil je weten wat de kenmerken en gevolgen zijn van verslaving aan je telefoon?
Wat betekent het voor je lijf?
En hoe zit het met de sociale gevolgen?
Hoe zit het met Smartphone Etiquette?
Wat zijn de uitdagingen?
Zijn er oplossingen mogelijk?
Of is het een kenmerk van deze tijd dat we niet meer zonder kunnen?
Wil jij weten of jij met je smartphone leeft of je smartphone met jou?
Nomofobie
Lezing – presentatie
Fysiek (excl reiskosten!)
2 – 30 personen
Tijd: 60 minuten
500,- (excl BTW en reisk.)
Lezing / presentatie Videobellen etiquette
Het is ondertussen al bijna gewoon geworden: thuiswerken is na de coronacrisis van 2020 de norm. We zien onze collega’s, klanten, vrienden en familie voor een groot gedeelte alleen nog maar digitaal. Omdat het nog altijd relatief nieuw is, zijn we zoekende naar de beste manier om te videobellen, want ondertussen willen we natuurlijk wel dat het zo goed mogelijk gaat. We herkennen het allemaal: je zit een half uur naar iemands voorhoofd te staren of in andermans neusgaten te kijken als de camerapositie niet optimaal is. En ook die kat die opeens in beeld verschijnt is grappig, maar niet echt professioneel. Marlous de Haan neemt je in vogelvlucht mee naar een paar veel voorkomende situaties waarin het bij videobellen nog wel eens verkeerd kan gaan. Ze geeft daarbij tips om het videobellen zo gemakkelijk en leuk mogelijk te maken. Handig wanneer je met je collega’s moet overleggen, maar super als je tegenover een klant zit!
- Deze training wordt online gegeven, bijvoorbeeld via Zoom.
- Aantal deelnemers: 2-30, grotere groepen op aanvraag
- Tijdsduur: 30 of 60 minuten, andere tijden op aanvraag
Boekpresentatie Wijzer met Schermtijd, Smartphone Etiquette en/of Videobellen Etiquette
Bijzonderheden:
Interviews
- Fysiek of online: in overleg
- Tijdsduur: in overleg
Media & Pers
Marlous de Haan heeft ruime ervaring met TV, radio, kranten, tijdschriften en online media. Ze werkt altijd enthousiast mee aan interviews, vragen en interesse van journalisten en media. Ze doet haar best om mee te denken en tot een interessant, leerzaam en goed te gebruiken onderwerp en uitwerking te komen voor de vraag en doelgroep die gesteld wordt.
KLIK HIER voor een overzicht m.b.t. Smartphone Etiquette en Nomofobie
KLIK HIER voor een overzicht m.b.t. Videobellen Etiquette
Tarieven trainingen, lezingen en presentaties:
Online vergaderen
Interactieve Training
Online via Zoom
2 – 8 personen
Tijd: 2 uur
750,- (excl BTW)
Videobellen-etiquette
Lezing – presentatie
Online via Zoom
2 – 30 personen
Tijd: 60 minuten
500,- (excl BTW)
Nomofobie
Lezing – presentatie
Fysiek (excl reiskosten!)
2 – 30 personen
Tijd: 60 minuten
500,- (excl BTW en reisk.)
Videobellen-etiquette
Lezing – presentatie
Online via Zoom
2 – 30 personen
Tijd: 30 minuten
275,- (excl BTW)
Maatwerk
De tariefstelling is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder o.a.:
- Voorbereiding bij custom-made
- Reiskosten en reistijd
- Tijdsduur van de training/lezing/presentatie
- Aantal deelnemers
- Commerciëel of niet-commerciëel
Neem contact op voor de mogelijkheden!!
Een greep uit de recensies
Leuk, na 9 maanden videovergaderen krijg ik eindelijk wat tips tijdens onze “kerstborrel”, van @MLdeHaan1. Dacht dat ik de meeste dingen wel in de gaten had. Not.
In een interactieve sessie heeft Marlous ons door het mijnenveld van videobellen geleid. Met hilarische en af en toe pijnlijk bekende voorbeelden vloog de training voorbij. Een echte aanrader, uiteraard vooral voor die ene kennis of collega die we allemaal wel hebben.
Marlous bracht een hartstikke interessante, praktische online lezing over videobellen, hoe heurt het? Zonder meer boeiend, en heel enthousiast en vrolijk gebracht.
Marlous de Haan heeft een presentatie gegeven over SmartPhone Etiquette. Dit deed zij op verfrissende wijze, waarbij zij het publiek, dat zowel live als via een zoomverbinding aanwezig was, wist te prikkelen en aan het denken wist te zetten. Zij geneerde zich niet ook ervaringen uit haar eigen leven te delen, wat het verhaal nog sprekender maakte. Het was een bij vlagen confronterend en zeer onderhoudend verhaal.
Marlous heeft bij vereniging Mensa een geweldige lezing verzorgd over Nomofobie, tijdens ons Oktoberweekend-congres over Tijd en Ruimte. Ze wist haar lezing naadloos aan te sluiten bij het thema. Het was prettig om met haar samen te werken en de reacties op haar lezing waren zeer lovend. Zo stond er in de enquete onder de bezoekers:
• Nomofobie was erg leuk en boeiend. Het tempo was prima, het onderwerp aansprekend.
• Super lezing, bevlogen spreekster 🙂
• Nomofobie was een erg leuke lezing. Zeer interessant thema dat veel mensen aanspreekt: ik ben een Nomofoob en heb er veel meer inzicht in. Ook leuk om te weten dat Marlous erover aan het schrijven is. Heb anderen die er niet bij waren en thuisfront er erg geanimeerd over kunnen vertellen.
Kortom, ik kan Marlous van harte aanbevelen als spreker op jouw evenement, en we gaan haar zeker nog eens vragen te komen spreken bij een ander evenement.
De presentatie ging over de do’s en don’ts rondom videobellen. Marlous nam ons tijdens de presentatie mee in deze nieuwe wereld. Dit werd ondersteunt door grappige en herkenbare praktijksituaties zoals houding van de mensen voor de camera en storende achtergrondfactoren. geheel was vermakelijk en zeer informatief. Het boek dat ze geschreven heeft over dit onderwerp werd later ook door veel leden afgenomen. Haar andere boek, Smartphone Etiquette, hebben we het verder niet over gehad maar dit lijkt mij ook een zeer leuk en actueel onderwerp.
Marlous heeft tijdens een algemene leden vergadering een boekpresentatie gegeven over haar boek videobellen etiquette. Haar presentatie was informatief en werd op een ontspannen manier gebracht waarbij ook humor als doeltreffend middel werd ingezet. Het leverde tijdens en na afloop vragen op die Marlous op een prima wijze beantwoord heeft.
Via social media zijn wij bij Marlous de Haan terecht gekomen om tijdens onze maandelijkse online meeting iets leuks en zinnigs te vertellen over de do’s en dont’s van videobellen. Met humor, relevante voorbeelden en filmpjes wist ze ons te boeien over – soms voor de hand liggende – topics. Inmiddels hebben 3 collega’s een speciale lamp aangeschaft en hebben wij het er nog steeds over. De presentatie van Marlous was niet te lang, krachtig en zinvol.
Het boek Smartphone Etiquette ligt nu bij ons thuis op de tafel en heeft al een aantal discussies los gemaakt. Het gevolg is dat we duidelijker en prettiger omgaan met ons smartphone gebruik.