Smartphone Etiquette

Smartphone Etiquette Marlous de Haan

20%

van de werknemers checkt zijn of haar smartphone iedere 20 minuten

75%

van de automobilisten geeft toe tijdens het rijden wel eens een bericht verstuurd te hebben

38%

van de mensen vindt het prima om aan tafel in een restaurant op zijn of haar smartphone te zitten

85%

van de jongeren (18-34 jaar) neemt de smartphone mee naar de wc

  • Wordt je bewust van je gedrag
  • Lees over de nu geldende gedragsregels
  • Ondersteund met cijfers uit recente onderzoeken
  • Herken jezelf en je omgeving in voorbeelden
  • Maak jouw leven en dat van anderen leuker
  • Dit boek zegt niet dat je je smartphone niet mag gebruiken
  • Lees over wat ècht niet kan
  • Mis de tips niet
  • Toepasbaar op school, werk, thuis, in het OV etc.
  • Glimlach bij de voorbeelden die gegeven worden

Een confronterende en met humor geschreven smartphonehandleiding

Als rasechte nomofoob en verslaafd aan de smartphone heeft Marlous de Haan dit boek geschreven voor iedere smartphonebezitter die wil weten hoe je in verschillende situaties kunt omgaan met je smartphone. Door 125 situaties te beschrijven, kijkt ze op soms grappige, soms confronterende wijze hoe je naar jezelf en naar anderen toe omgaat met je smartphone. Dit kan onhandig zijn, weinig sociaal, ronduit irriterend of zelfs erg gevaarlijk. Ze probeert met dit boek bewustwording te creëren over de gedragsregels die we allemaal zouden moeten kennen voor het gebruik van smartphones in ons leven. En hoe we met elkaar willen dat we wel of niet omgaan met de smartphone. De meeste nu bekende en gebruikte gedragsregels zijn verzameld en gebundeld in dit boek over smartphone-etiquette.

Een belangrijke stap in het omgaan met je smartphone, zowel voor jezelf als je omgeving, is bewustwording. Jij bent de baas over je smartphone en niet omgekeerd. Een hulpmiddel in de interactie met jezelf en je omgeving is daarbij etiquette. In dit boek worden op luchtige en soms confronterende manier 125 situaties belicht, waarin je met je smartphone kan komen en waar het gebruik van de smartphone centraal staat. In het boek wordt tekst afgewisseld met fraaie tekeningen van de cartoonist Bas van den Biggelaar. Bas is in staat om in één tekening een totale situatie af te beelden.

Omschrijving

Hoe maak jij met je mobiel jouw leven en dat van anderen nóg leuker? Daarvoor biedt dit boek 125 gouden gedragsregels.

Op school, op het werk, in openbare situaties en zelfs in bed komen we de smartphone tegen. Gewenst én ongewenst. Marlous legt in dit boek uit dat je ook zonder smartphone een wc-bezoek kunt overleven, dat je niet wilt dat je zwoele ringtone afgaat tijdens je sollicitatiegesprek. Ook dat je geen selfie moet maken op een begrafenis. En vooral dat smartphone-etiquette voor een betere gezondheid kan zorgen.

Marlous de Haan is een rasechte nomofoob en verslaafd aan de smartphone. Als fysiotherapiewetenschapper verdiept zij zich in de fysieke, mentale en sociale problemen die veroorzaakt worden door het gebruik van mobiele apparaten. Ze is gespecialiseerd in nomofobie, de oorzaak van de verslaving aan de smartphone. Daarnaast is zij expert op het gebied van videobellen. Ze is te zien op diverse media: tv, radio, kranten, tijdschriften en online. Ze publiceert boeken en artikelen en geeft trainingen, interviews en lezingen over smartphone-etiquette, videobellen-etiquette, nomofobie, digitale detox en digitale wellness.